צב-יבשה מצוי

הגדל

צב-יבשה מצוי

צב היבשה המצוי (Testudo graeca) הוא בן למשפחת צבי היבשה מסדרת הצבים, השייכים למחלקת הזוחלים. משפחת צבי היבשה היא גדולה למדי ומונה כעשרה סוגים וכ-40 מינים, המפוזרים במספר אזורים בעולם

דרום-מזרח אירופה, צפון אפריקה (למעט מצרים ולוב) ומערב אסיה (אפילו באיראן) וכמובן – בכל החבל הים תיכוני ובו ישראל, בעיקר באזורי בתה, גריגה וחורש ים תיכוני עד לקו באר שבע.

המזון המועדף על צב היבשה הוא צמחים, כמו בקיה, לופית ועולש, אך לעתים הוא יבחר בארוחה הכוללת גם חלזונות ותולעים. צב היבשה הוא מין יחידאי שנפגש עם בני מינו רק בעונות הרבייה החלות בסתיו ובאביב.

 

למידע נוסף  לחץ כאן 

עבור לתוכן העמוד