עדכון ליום חמישי 12.3.2020

בימים של אי ודאות ומידע סביב התפשטות נגיף הקורונה לא מבוסס אנו מתחייבים לשמור על קשר רציף עם התושבים.
אחת ליום ובהתאם להתפתחויות נפרסם  מידע בערוצי המידע של המועצה  : פייסבוק, אתר מועצה ואפליקציה לתושב המרכז את כל המידע ממשרדי הממשלה ומחלקות המועצה.
אנו מבקשים מכם, תושבי אפרת, לקחת חלק פעיל ביצירת שיח אמין ולהמנע מהפצת שמועות ומהעברת מסרים לא מאומתים.

נכון ליום חמישי ט"ז אדר 12.3.2020 בשעה 13:00
על פי הידוע לנו באפרת אין חולים אך ישנם  תושבים הנמצאים בבידוד על פי הנחיות משרד הבריאות.
בשכונות מופעלים צוותי חוסן שכונתיים (צח"שים).
תושבים הנמצאים בבידוד או הזקוקים לעזרה מוזמנים לפנות אל נציגי הצח"שים
צח"ש דגן -דנה שפיגל 052-5350254
צח"ש דקל - מוטי אבנר 050-5231296 motiav59@gmail.com
צח"ש תמר - אסתי מרגליות 050-5205797
צח"ש גפן - אהרון היימן 054-5695614  aaron.hyman@gmail.com
צח"ש רימון/תאנה - מרים וונגרובר 052-7203459
צח"ש זית - רועי 0507023561

כלל מחלקות המועצה עובדות כרגיל ונערכות להשפעות השונות של היערכות לנגיף הקורונה.
ניתן לפנות אל המועצה בכל הדרכים הרגילות, טלפון, אפליקציה ומייל

ביטחון - כרגע ההנחיה של הצבא היא שאין כניסת פועלים מנפת בית לחם ופועלים אשר גילם עולה על גיל 50.

שפ"ע - ניקוי הרחובות ופינוי האשפה נערך על ידי עובדים פלסטינאים. לאור ההנחיות הצבא  רוב הפועלים אינם יכולים להכנס לאפרת. וייתכן שנגיע למצב בו תדירות האשפה תפחת

אנו מבקשים מהציבור להקפיד על הכנסת האשפה למכולה. במידה והפח הטמון אינו נפתח סימן כי הוא מלא, ובקש להשליך את האשפה בפח קרוב אחר ולא להניח במקום חשוף.
השמירה על ההגינה בימים אלו היא קריטית ולכן כולנו נדרשים ליתר תשומת לב בנושא הנקיון.

בתי ספר גנים וצהרונים - נכון לעכשיו הפעילות ממשיכה כסדרה והנחיות הועברו לבתי הספר ממשרד החינוך. צוותי החינוך הונחו לתת דגש להגיינה במרחב האישי והציבורי.
צוותי הסברה מטעם המועצה בהובלת רכז הרפואה אבא ריצמן יעברו בין מוסדות החינוך וגני הילדים וידברו עם הילדים בשפה מותאמת ויענו על שאלות.

תנועות נוער ופעילות מתנ"ס -כל אירועי התרבות מעל 100 איש בוטלו פעילויות ספורט ימשיכו להתקיים כסדרם תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות.

אוכלוסיה - בימים אלו ישנה חשיבות רבה לערבות הדדית ואחריות האישית והקהילתית של כל אחד מאיתנו, האגף לשירותים חברתיים נמצא בקשר ישיר עם צוותי הצח"שים והמתנדבים השונים.
באפרת פועלות מספר מסגרות לקהילת הותיקים. ציבור זה חשוף יותר להדבקות בנגיף
נציגי האגף בקשר מתמיד עם מנהלי המסגרות על מנת להמשיך את פעילות המסגרות תוך הגנה מירבית.

האגף לשירותים חברתיים באפרת מפעיל קו טלפון לתמיכה רגשית בשבילכם.
בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 08:30-14:30, בטלפון: 02-9939370

בריאות- נציגי מערך הבריאות באפרת נמצאים בקשר מתמיד עם נציגי משרד הבריאות ומקבלים עדכונים והנחיות מאומתים בכל שלב.
לבקשתם אנו חוזרים ומדגשים כי אדם שאינו חש בטוב ובעל תסימינים של חום גבוה ובעיות במערכת הנשימה מתבקש להשאר בבית ולייצור קשר טלפוני עם מוקד 101 של מד"א.
ההנחיות לתושבים הזקוקים לבידוד נמצאים באתר משרד הבריאות המצורפים למטה.

מועצה דתית - יצאו הנחיות מסודרות לבתי הכנסת . בתי כנסת ברחבי אפרת כבר שינו את מערך השעות והרכב המנינים. יש להתעדכן אצל גבאי בתי הכנסת.כך שהתפילות, בעיקר בשבותות לא יעלו על מאה איש בתוך בית הכנסת. יש להקפיד על חלונות פתוחים.
 במידה ונקבל מידע מסודר נעלה אותו לאתר המועצה.

המקוואות באפרת פועלות כרגיל - השעות מופיעות באתר המועצה.

אנו קשובים וערוכים להנחיות משרד הבריאות ונמשיך לעדכן בהתאם.

בסיכום ועדת המל"ח שהתקיימה היום אמר ראש המועצה, עודד רביבי:
"אני משוכנע שבקהילה ישנם הכוחות להתמודד עם האתגרים שלפננו
אם נפעל על פי ההנחיות,
אם נגלה משמעת עצמית,
אם נגלה מעורבות הדדית,
הוירוס קטן עלינו."

בברכה,

צוות מידע לתושב.

לדף מידע משרד החינוך - https://parents.education.gov.il/prhnet/parents/healthy-lifestyle/korona
לדף מידע משרד הבריאות -https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus
אפליקציה משרד הבריאות בנושא הקורונה coronaApp
לאפליקציה של אפרת - חפשו אפרת בחנות האפליקציות