עדכון יום שני, ה' ניסן 30.3 בשעה 14:00

30/03/2020

עדכון יום שני, ה' ניסן 30.3 בשעה 14:00

אנו שמחים לבשר כי באפרת ישנם כיום 2 מחלימים וודאיים. בנוסף – ממתינים מספר חולים נוספים לקבלת תשובות לצורך קביעת החלמתם.

נשמח שחולים אשר קיבלו תשובה סופית לגבי החלמתם יעדכנו אותנו באמצעות הצח"ש או המוקד במספר: 1700705000.

במקביל – אנו עדיין נמצאים לצערנו בשלב של גידול במספר החולים שעומד כיום על 42 חולים.

אפרת עדיין תופסת מקום גבוה מאד באחוז החולים מכלל האוכלוסיה ולכן על כולנו להמשיך ולהישמע להנחיות משרד הבריאות,

לשמור על הסגר ולא להרחיק יותר מ- 100 מטר ממקום המגורים למעט יציאה לפעילויות המותרות.
ההצלחה של כולנו למגר את הנגיף ולהקטין את כמות הנדבקים תלויה בנו!

חולים מאומתים בגוש עציון:
בימים האחרונים פורסם מסלולם של מספר חולים בגוש עציון פרטים באתר המועצה.

פינוי אשפה:
אנו שבים ומזכירים את ההנחיות לפיהן השנה – למרות חג הפסח המתקרב - יש להימנע מהשלכת חפצים ישנים. הנחיות נוספות בכל הנוגע לפינוי אשפה וגזם ישלחו בהמשך היום.

ועוד נושא שחייבים לדבר עליו,
בימים אלו הקרבה כפויה, הילדים ללא מסגרת והמתח בענייני אי הוודאות הכלכלית והבריאותית מעצימים מאד את החשש למקרים של אלימות במשפחה.
ואכן הנתונים ששיתפה משטרת ישראל  מראים כי מאז החלו ההנחיות לבידוד והסגר בימים האחרונים היו פי 3 יותר פניות לקווי הסיוע סביב נושא אלימות במשפחה.
אומנם מדובר בנתונים ארציים אבל אסור להגיד אצלנו זה לא קורה.
אז מה אפשר לעשות: תהיו ערניים!
אחריות קהילתית וחברתית בתקופה זו של בידוד היא מה שתציל אותנו מעצמנו.
צלצלו 100 למשטרה או לאגף לשרותים חברתיים  למספר 02-9939370.

מידע נגיש ומקוון בנושא הקורונה באתר המועצה:
לנוחיותכם , ריכזנו באתר המועצה את כל המידע, טפסים, קישורים וארכיון חי של פעילויות והקלטות :

מתכוננים לחג הפסח – הודעה נפרדת עם כל ההנחיות והכללים תצא במהלך הערב .

תושבי אפרת היקרים,
היכולת שלנו להתמודד ולנצח את הנגיף נמצאת בידכם!
אנא שמרו על ההנחיות, מתוך ערבות ודאגה לסובבים אתכם ולכל הקהילה ועמדו בכללים למרות הקושי הגובר.
יחד – ננצח!
נמשיך ונעדכן,