עדכון יום שני ג' תשרי 21.9 בשעה 16:00

21/09/2020 16:00
עדכון יום שני ג' תשרי 21.9 בשעה 16:00
כמות החולים והמאומתים נכון להיום עומדת על 56. בחג כמעט לא התבצעו בדיקות ולכן לא נוספו הבוקר חולים חדשים. אנו נערכים לקבלת תשובות לבדיקות שהתבצעו לאחר החג החל ממחר.
אמש – לאחר שהתברר כי במהלך החג נוספו באפרת מעל 14 חולים / מאומתים חדשים עבדו צוותי התחקירים של המועצה עד השעות הקטנות של הלילה כדי להבין את תמונת המצב של כל חולה/מאומת ולגזור משמעיות ציבוריות שפורסמו באישון לילה.
הבוקר, לאחר שנודעו פרטים נוספים לגבי חלק מהחולים ולאחר תחקור של משרד החינוך השתנתה הנחיית הצורך בבידוד לגבי כיתות ויחידים שבאו במגע עם אילה סטאר כיתה ח2 ואמונה כהן כיתה ז1 באורות עציון בנות. כלל הורי התלמידות וקבוצות העזרא קיבלו הודעה פרטנית.
כיתה ז/3 ובנות נוספות מאורות בנות שקיבלו הודעה מבית הספר נכנסו לבידוד – בהתאם להודעה שקיבלו מבית הספר.
לאחר שבחנו את השפעת התלמידים שנמצאו מאומתים על מערך ההסעות עולה כי הוארכה תקופת הבידוד לשכבות ה' - ח' של אורות עציון בנים החוזרים בצהריים בהסעה לשכונות דקל א'- גפן- תאנה'- רימון ותמר עד לתאריך 27.9. הודעות פרטניות נשלחו לנוגעים בדבר.
אנו מבקשים לשוב ולהזכיר כי כל מי שנחשף לחולה מאומת ונכנס לבידוד – עליו להשלים את 14 ימי הבידוד ממועד החשיפה האחרון גם אם ביצע בדיקה ותשובתו שלילית.
כמו כן – בני משפחה של חולים / מאומתים נכנסים לבידוד למשך 14 יום ממועד החשיפה האחרון שלהם לבן המשפחה החולה. במידה והחולה אינו מבודד בחדר נפרד – בני המשפחה יכנסו לבידוד של 14 יום ממועד ההחלמה הרשמי של החולה/מאומת.
לתשומת ליבכם: ההנחיות המועצה הדתית בתקופת הסגר בהקשר של בתי הכנסת הינם כאלה המאפשרות כעת תפילה בתוך מבנה של 10 מתפללים ובחלל פתוח – 20 מתפללים. מספרים אחרים הותרו אך ורק לצורך תפילות ראש השנה.
כפי שנוכחנו כולנו בבוקר שבת – ראש השנה – אתגר העברת מידע הכרחי בשבתות וחגים מאתגר ומורכב. במהלך ראש השנה הוצאנו הודעה מטעם המועצה על חולים חדשים והנחיות כניסה לבידוד.
כדי שנוכל לייעל ולשפר את מערך הפצת ההודעות החיוניות אליכם התושבים גם בשבתות וחגים במידת הצורך נשמח אם תוכלו לענות לנו על 2 שאלות קצרות המופיעות בקישור הבא:
נמשיך ונעדכן,