עדכון יום ראשון כ"א חשוון 8.11.2020 בשעה 17:00

8/11/2020 17:00
עדכון יום ראשון כ"א חשוון 8.11.2020 בשעה 17:00
נכון לשעה זו ישנם באפרת 8 תושבים מאומתים לנגיף הקורונה. מספר המאומתים עלה בשבת לאחר שנודע שארבעה בני משפחה אחת נדבקו בתוך המשפחה ונמצאו חיוביים.
לכל ארבעת בני המשפחה - מתוכם 3 ילדים במסגרות חינוכיות באפרת - בוצעו תחקורים ע"י צוות התחקור של המועצה. ללא השלכות פרטיות או ציבוריות.
למרות שלמקרה זה אין השלכות ציבוריות ניתן ללמוד רבות על ההנחיות וההמלצות של משרד הבריאות :
ארבעת בני המשפחה ביצעו בדיקה ראשונית מיד עם כניסתם לבידוד לפני 10 ימים ונמצאו שליליים. מבדיקה נוספת שביצעו בסוף השבוע האחרון – לאחר 11 יום בבידוד - נמצאו חיוביים.
השמירה של המשפחה על הנחיות הבידוד המלאות וביצוע הבדיקות גרמו לכך שמשרד הבריאות לא נאלץ להכניס ילדים ומשפחות נוספות לבידוד והמסגרות החינוכיות ממשיכות כרגיל.
אנו שבים ומדגישים שיש להקפיד על הנחיות הבידוד עד יומם האחרון וממליצים לא לבצע בדיקה בסמוך למועד החשיפה לחולה מאומת המשוער אלא כארבעה ימים לאחר החשיפה.
נהג הסעות של החינוך המיוחד נמצא מאומת לקורונה לאחר חקירה אפדימיולוגית ענפה ובסופה החליט משרד הבריאות שאין צורך בהכנסת 9 ילדי חינוך מיוחד מאפרת לבידוד כיון שכמות הנוסעים היתה קטנה מאד, הנהג הקפיד על מסכות, חלונות פתוחים ומרחק בכל זמן הנסיעה.
אנו מאחלים לנהג ולכלל התושבים המאומתים רפואה שלמה והחלמה מהירה.
היום חזר מערך הסעות תלמידי כיתות א – ד לפעילות. מספר התלמידים שהשתמשו היום במערך ההסעות עומד על 50% מהזכאים להסעות.
הסיבה למיעוט הנוסעים היא כנראה ההבנה של ההורים לגבי אפשרות של כניסה לבידוד במידה וימצא על ההסעה תלמיד או איש צוות מאומת לקורונה.
החל מהבוקר בעקבות ההקלות שאושרו ע"י קבינט הקורונה נפתחו חנויות הרחוב במגבלות והותרה פעילות חינוכית בשטח פתוח בקבוצות של עד 19 משתתפים תוך הקפדה על עטיית מסכה, מרחק והגיינה.
מדריכי וחניכי תנועת בני עקיבא החלו בהיערכות לחודש הארגון שיתקיים השנה במתכונת המותאמת לקורונה: פעולות מותאמות בשטח הפתוח בלבד, בקפסולות של עד 19 משתתפים וקיום רישום ואישור מסודר של מטה הנוער.
בימים האחרונים התקבלו במוקד הביטחוני דיווחים על מבקשי צדקה שונים ללא אישורים כנהוג באפרת.
החל מהיום חודשו אישורי הצדקה של המועצה הדתית.
המועצה הדתית בודקת שאלו מקרים שנבדקו ואכן מבקשים סיוע.
הקפידו לבקש מהפונים את אישורי הצדקה העדכניים.
נשוב ונעדכן,