מכתב להורים - שינוי שיטת האבטחה בגני הילדים במועצה.

15/08/2019

שינוי שיטת האבטחה בגני הילדים במועצה.

בשנים האחרונות אנו חווים באפרת גידול משמעותי במספר התושבים, כתוצאה מתנופת בנייה והתפתחות בשכונות החדשות(דגן תמר וזית).

הצבת תקן מאבטח בגני ילדים בוצעה בהתאם להחלטת ממשלה 4514 והנחיות משרד לבט"פ. הנחייה זו קבעה כי רק גני ילדים שאובטחו עד שנת התשס"ה ע"י הסוכנות היהודית ימשיכו לקבל סל אבטחה במימון המשרד לבט"פ והרשות המקומית ונכון לשנת תשע"ט קיימים באפרת 6 תקנים כאלו בלבד.

בהתאם לקצב ההתפתחות המהיר, נבנים מוסדות חינוך חדשים ונפתחות כיתות גן רבות אשר נותרות ללא מענה אבטחתי.

בשנת הלימודים תש"פ יפעלו בשכונות הדגן והתמר 13 כיתות גן, מהן 6 כיתות שיפתחו לראשונה בשנת הלימודים הקרובה ובסה"כ בכל אפרת יפעלו 34 כיתות גן+ בית הספר החקלאי והגן הקסום שלא מאובטחים.

לאחר שיחות ודיונים שקיימנו במהלך השנה האחרונה בנושא אבטחת גני הילדים, בהשתתפות נציגי משרד החינוך , נציגי ציבור ומשטרת ישראל ולאחר שנבחנו כלל האפשרויות העומדות לרשותנו ובהמלצתם ,הוחלט לבצע שינוי בשיטת האבטחה בגני הילדים במועצה, כך שאבטחת גני הילדים תתבצע באמצעות ניידות סיור מדלגות(כפי שנהוג כבר בהרבה ערים בארץ כמו: ירושלים, מודיעין, מעלה אדומים, קריית ארבע ועוד....) בחלוקה לגזרות, כך שניתן יהיה לספק מענה אבטחתי טוב יותר לגנים, לצהרונים ולמעונות יום.

ניידות אבטחה אלו יאוישו על ידי מאבטחים מקצועיים שעברו הכשרה על ידי משטרת ישראל ואגף הביטחון של אפרת. הניידות  מצטרפות אל מערך האבטחה הכללי של אפרת הכולל מוקד ביטחוני בעל  מערכות טכנולוגיות מהמתקדמות ביותר המופעלות ע"י מוקדניות שעוברות הכשרה ייעודית  ומאויש  24/7. למוקד זה חיבור לכלל מרכיבי הביטחון הקיימים בגנים. שלושת הנידות החדשות מצטרפות אל רכבי הביטחון הפועלים כיום בישוב ומעניקים מענה ראשוני לכלל אירועים ודיווחים המגיעים אל המוקד.