הודעה על שינוי בשערי הפועלים באפרת

3/09/2017 16:00

קבלנים מעסיקים ותושבים יקרים,
בימים אלו מסתיימת היערכות המועצה לקליטת כניסת הפועלים בשער הפועלים בזית (שער עבדאללה).
סגירת שערי הפועלים בדגן נצרכת עקב עבודות מתוכננות של משרד השיכון על הכניסה החדשה לדגן ועקב אכלוס של תושבים שמעמיס על קליטת הפועלים בכיכר בכניסה לשכונה ובנוסף, עבודות לשינוי מיקום השער הצפוני של הישוב.
בתקופה האחרונה נדונה הסוגיה הזאת בכובד ראש במועצה והועלו חלופות ורעיונות נוספים ולאחר ניתוח של כלל ההצעות, זוהי ההצעה הטובה והיעילה ביותר.
בתהליך בחינת כלל האפשרויות, פעלנו על פי הדגשים הבאים:
א. ביטחון התושבים
ב. יעילות ומהירות הכנסת הפועלים תו"כ שמירה על בטחון המאבטחים, להמשך התפתחות העיר.
ג. הפרעה מינימלית לתושבים.

שינויי מיקום כניסת הפועלים יתבצע באופן מדורג ע"פ לוח הזמנים הבא:
1) שער דגן- יפעל עד ליום ראשון 3/9/17. ביום שני 4/9/17 יכנסו הפועלים דרך שער פועלים בזית.
2) שער אתר דגן (שער היקפי)- יפעל עד ליום שלישי 5/9/17. ביום רביעי 6/9/17 יכנסו הפועלים דרך שער הפועלים בזית.

כניסת הפועלים בשער הפועלים בזית במתכונת ההיערכות החדשה תתבצע החל מהשעה 6:00 בבוקר לקבלנים והחל משעה 7:00 לתושבים. כמו כן הכניסה תכלול 4 מסלולי בידוק, במקום 2 כיום הכוללים 7 מאבטחים ובודקים, כך שהכניסה תהיה מהירה ויעילה עד כמה שניתן. להזכירכם כי שעת הוצאת הפועלים היא 18:00 ובשעון חורף עד השעה 17:00. בימי שישי יציאה עד השעה 15:00/14:00 שעון חורף וקיץ בהתאמה. שאר נהלים והנחיות לגבי אבטחה נמצאים באתר המועצה.
  על מנת שלא לגרום לעיקובים מיותרים בכניסת הפועלים ישנם מספר דגשים חשובים שיש להקפיד עליהם:
1) יש לוודא שכלל הפועלים מגיעים בזמן עם אישורי עבודה תקינים ובתוקף.
2) יש להגיע עם רכב הסעות אחד עבור כל קבלן, במידת הצורך ניתן להוסיף רכב הסעות אחד נוסף.
3) יש לוודא הגעה בזמן של כלל כמות שומרי הפועלים הנדרשת לכל אתר
4) כניסת כלים הנדסיים לדגן ולתמר תהיה דרך הכניסה הצפונית בלבד. הכניסה תתאפשר עם אישורים בתוקף ובליווי לאחר בידוק.
5) אנא השמעו להוראות המאבטחים.

אגף הביטחון יהיה ערוך בימים הראשונים לתגבור כניסת ויציאת הפועלים דרך שער הפועלים בזית באופן מקצועי ויסודי לטובת מתן מענה מהיר ויעיל לכל בעיה שעלולה להתעורר.
יש להיאזר בסבלנות בימים הראשונים עד אשר תוטמע באופן מלא שגרת העבודה בשער אצל כלל הגורמים.

בברכה על שיתוף פעולה פורה,

אגף הביטחון