123קארד חדש
ניווט מהיר

מועצה מקומית אפרת - עמוד הבית

מי יבנה בית?

תוצאות מכרזי השיווק ליח"ד בזית בשיטת "מחיר למשתכן" טרם פורסמו בשל מחלוקת בין משרד השיכון ומשרד האוצר על מקורות המימון של ההנחות * המועצה פועלת בכל דרכים על מנת לקדם את השיווק * עדכון
מי יבנה בית? (הגדל)
  כפי שכבר פורסם בעבר, ועדת המכרזים של ועדת השיכון בחנה את ההצעות שנתנו לשבעת המתחמים בגבעת הזית בהם אמורים להבנות 237 יחידות דיור.

במכרז לשני המגרשים בהם יבנו קוטג'ים טורים, זכו החברות א.ברקן וחברת שחר. ועדת המכרזים סיימה את עבודתה גם בנוגע לחמשת מתחמי הבנייה הנוספים, בהם אמורים להבנות יח"ד במתכונת מחיר למשתכן, אולם הוועדה עדיין איננה יכולה לפרסם את שמות הזוכים, וזאת בשל ממחלקות בין משרד האוצר ומשרד השיכון בנוגע לגובה השתתפות הממשלה בעלויות הפיתוח הקרקע באזורי עדיפות לאומית.

במוקד המחלוקת עומדת דרישת משרד האוצר ממשרד השיכון להצביע על מקור תקציבי למימון ההנחות בקרקע, דבר שמחייב אישור של ועדת הכספים של הכנסת.

חשוב לציין כי מדובר במחלוקת עקרונית הנוגעת לנושא ברמה הלאומית, ולא רק בייחס לאפרת.העימות בין שר השיכון אריאל אטיאס ושר האוצר יובל שטייניץ בנושא פרויקטים של דיור בר השגה, מעכב נכון להיום כמעט את כל מכרזי "מחיר למשתכן" שפורסמו מאוגוסט 2011, שהיקפם יותר מ-1000 יח"ד בכל הארץ. בין היתר, המחלוקת המדוברת מעכבת גם את השיווק במסגרת פרויקט דיור בר השגה בגבעת הזית.

מאחר והמועצה מעוניינת לקדם את הבניה והפיתוח במהירות האפשרית, אנו פועלים בכל המישורים הקיימים על מנת לקדם את הנושא מול המשרדים הרלוונטים.

אנו תקווה כי בקרוב תיושב המחלוקת ויתחיל שיווק הדירות. התושבים מוזמנים להמשיך ולהתעדכן באתר המועצה בנוגע להתפתחויות בתהליך.

עם סבלנות ונחישות נוכל יחד לבנות את אפרת.

הדפסשלח לחבר
דלג על חדשות

עצור
עדכון דואר אפרת
עד לכניסת מפעיל חדש הדואר יהיה פתוח בבוקר בשעות הרגילות לשירותי דואר מלאים כולל שירותים בנקאיים. אחה"צ: רק מסירות דברי דואר גדולים ורשומים ללא שירותים בנקאיים. הדואר מפעיל את הסוכנות במתכונת זמנית עד לגיוס הסוכן הקבוע במכרז שהופץ.
שיקום צנרת רח' הגפן
כפי שהספקתם לראות עבודות שיקום צנרת ושדרוג הפיתוח יצא לדרך, במהלך השבועות האחרונים התקבלו דיווחים כי לא כל האוטובוסים של התחבורה הציבורית נכנסים לרחוב הגפן. אנו נשמח אם תעבירו אלינו את הפרטים, מס' קו, כיוון נסיעה ושעת נק' מוצא כדי שניתן יהיה למגר תופעה זו.
זיוף אישור צדקה
שימו לב לאדם שמסתובב עם זיוף אישור צדקה באפרת. לחצו לצפיה