דלג על חיפוש
ניווט מהיר

מועצה מקומית אפרת - עמוד הבית

מי יבנה בית?

תוצאות מכרזי השיווק ליח"ד בזית בשיטת "מחיר למשתכן" טרם פורסמו בשל מחלוקת בין משרד השיכון ומשרד האוצר על מקורות המימון של ההנחות * המועצה פועלת בכל דרכים על מנת לקדם את השיווק * עדכון
מי יבנה בית? (הגדל)
  כפי שכבר פורסם בעבר, ועדת המכרזים של ועדת השיכון בחנה את ההצעות שנתנו לשבעת המתחמים בגבעת הזית בהם אמורים להבנות 237 יחידות דיור.

במכרז לשני המגרשים בהם יבנו קוטג'ים טורים, זכו החברות א.ברקן וחברת שחר. ועדת המכרזים סיימה את עבודתה גם בנוגע לחמשת מתחמי הבנייה הנוספים, בהם אמורים להבנות יח"ד במתכונת מחיר למשתכן, אולם הוועדה עדיין איננה יכולה לפרסם את שמות הזוכים, וזאת בשל ממחלקות בין משרד האוצר ומשרד השיכון בנוגע לגובה השתתפות הממשלה בעלויות הפיתוח הקרקע באזורי עדיפות לאומית.

במוקד המחלוקת עומדת דרישת משרד האוצר ממשרד השיכון להצביע על מקור תקציבי למימון ההנחות בקרקע, דבר שמחייב אישור של ועדת הכספים של הכנסת.

חשוב לציין כי מדובר במחלוקת עקרונית הנוגעת לנושא ברמה הלאומית, ולא רק בייחס לאפרת.העימות בין שר השיכון אריאל אטיאס ושר האוצר יובל שטייניץ בנושא פרויקטים של דיור בר השגה, מעכב נכון להיום כמעט את כל מכרזי "מחיר למשתכן" שפורסמו מאוגוסט 2011, שהיקפם יותר מ-1000 יח"ד בכל הארץ. בין היתר, המחלוקת המדוברת מעכבת גם את השיווק במסגרת פרויקט דיור בר השגה בגבעת הזית.

מאחר והמועצה מעוניינת לקדם את הבניה והפיתוח במהירות האפשרית, אנו פועלים בכל המישורים הקיימים על מנת לקדם את הנושא מול המשרדים הרלוונטים.

אנו תקווה כי בקרוב תיושב המחלוקת ויתחיל שיווק הדירות. התושבים מוזמנים להמשיך ולהתעדכן באתר המועצה בנוגע להתפתחויות בתהליך.

עם סבלנות ונחישות נוכל יחד לבנות את אפרת.

הדפסשלח לחבר
דלג על חדשות

עצור
קבלת קהל בפסח ביטוח לאומי משרד הפנים והדואר
לא תהיה קבלת קהל בשלוחת משרד הפנים/ ביטוח לאומי : מיום שישי - 22/04/2015 (ערב פסח) ועד יום שישי - 30/04/2015 בדואר- 21.4 - יום חמישי פתוח עד 13:00. אחה"צ סגור. 22.4 - יום שישי - סגור בחול המועד פתוח כל יום בין 8:30-10:30
הודעה על בדיקת לולאות הארקה (בדיקת הארקה)
בכוונת המועצה לבדוק תקינות ההארקות בכל הדירות שחוברו לצנרת המים ברחוב הגפן. תאריכי הבדיקה 8-9/5/2016. הודעה פרטנית על מועד מקורב תימסר לדיירים. אנו מבקשים כי תהיה נוכחות בבית לאפשר את הבדיקה ע"י מהנדס חשמל בודק לדירותיכם. הבדיקה הנ"ל מתבצעת ע"פ דרישות חוק החשמל ולשם הזהירות הנדרשת. במידה וימצא ליקוי בהארקה יהיה זה מחובתו של בעל הדירה/נכס להסדיר זאת. אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית.
תקלת טלפון של חברות הסלולר בקו 1208:
לתשומת לבכם, בשל תקלה בחלק מחברות הסלולאר, החיוג המקוצר למוקד הביטחוני הקרוב אליכם "1208", לא עובד. נא הכניסו לחיוג מקוצר את המספר הישיר של המוקד הביטחוני באפרת: 1-700-70-5000. ניתן לחייג גם דרך האפליקציה. Please be informed that as a result of a malfunction in several of the cellular companies, the quick dial to the number "1208" which connects one to the closest Security Center is not working. Please enter the following direct number to the quick dial which will connect you to the Efrat Security Center: 1-700-70-5000.
דלג על
דלג על סקר