בואו נדבר רגע על פחים

25/07/2019
הגדל

כמה זבל ואשפה אנחנו מייצרים ביום? כמה בשנה?
האם עצרתם לאחרונה לתהות כיצד השפיעה תרבות הצריכה שנמצאת במגמת עליה על כמויות האשפה שמייצר האדם הפרטי?

בשנה האחרונה הגיעו אחד מפרויקטי הדגל של אפרת לשלב החשוב ביותר, שלב הביצוע.
לאחר שנים של הכנות התחלפה שיטת פינוי האשפה באפרת.

תחילה התקנו את הפחים הירוקים. פחים מוטמנים, זהים כמעט לחלוטין בגודלם של ה״צפרדעים״ אך נעימים יותר לעין וגם תופסים פחות חניה.
הטכנולוגיה המתקדמת הקיימת היום בשוק מאפשרת להפוך אותם גם לפחים ״חכמים״. הם אומנם אינם קוראים ספרים או מבינים בשירה אבל יש ביכולתם לעדכן את המוקד העירוני בכמה אחוזים הפח מלא. מרגע שנפח הפח המלא מגיע ל70% נכנס הפח למסלול הפינוי של המשאית. למעשה נתון זה מאפשר לנו לשלוט בכמות הנפות שעליהם מחוייבת המועצה בתשלום.

אך כמו האדם החכם ביותר שמקבל נתון מוטעה יכול לטעות כך גם הגלאי החכם. אם נתקעה שקית או הוכנסה אשפה שאינה מיועדת לפח המוטמן היא משבשת את פעולתו ואנו מקבלים נתון שגוי ולתושבים נגרמת אי נעימות.
תלונות רבות על אי נעימות התקבלו במהלך השנים על מכונות כביסה, מקררים, כורסאות וגזם של עצים שהונחו לצידי ״הצפרדעים״.
גרוטאות אלו היוו מפגע בטיחותי ולעיתים נשארו במשך מספר ימים עד שהגיעה המשאית היעודית לפנותם.
ולכן הוצבו מכולות ״השמנת״. הצפרדעים שעברו שיפוץ וצבע חדש סומנו הוצבו במספר מצומצם של מיקומים מרכזים.
נכון הפחים מסוג זה תופסים שוב מקומות חניה אך כמותם קטנה יותר והפיזור נעשה על ידי הכרת השטח והפינוי שבו.
האם פחים אלו לא יכילו אשפה רגילה ? הלוואי ויכולנו להיות בטוחים בתשובה, ברור לנו שלמען מטרה זאת אנו צריכים את שיתוף הפעולה של התושבים.

יש לנו אמון מלא בתושבים החיים באפרת ומבינים שהאחריות לשמירה על אפרת יפה היא אינה רק של המועצה והם לוקחים בה חלק פעיל במהלך כל השנה.

ומה עם הפחים הכתומים? הפחים יוצבו סמוך לפחים הטמונים ומטרתם להפריד בין פסולת רגילה לפסולת אריזות.

אין ספק שזהו אחד הנושאים שהכי העסיקו אותנו במוקד העירוני ובאגף שפ״ע בשנה האחרונה.
ואנו מזמינים אתכם לבוא, להתקשר להתעניין ולשמוע כיצד אנו פועלים למען שיפור העיר בה אנו גרים.

כאן זה 🏠אפרת זה ❤️