השנה הגעלת כלים בבית
אביא כאן, את עיקרי ההוראות ההלכתיות בקצרה בכדי שניתן יהיה לעשות את הכשרת הכלים כל אחד בביתו.
כדאי לנצל זאת גם לצורך "והגדת לבנך" ברמה המעשית של הכשרת הכלים.
הנחיות להכשרת כלים (תקציר):
לפני ההכשרה:
לנקות היטב את הכלים מכל לכלוך וגם מחלודה (אם נשאר כתם קטן של חלודה לא מקפידים על כך).
יש להמתין 24 שעות בלא שימוש בכלי המיועד להכשרה.
ההכשרה עצמה:
הכלל- כבולעו כך פולטו. על כן, כלים ששימושם באש עם חמץ, יש ללבנן באש.
כלים ששימושם בבישול רותח של חמץ במים או שמן (כגון סירים, מחבתות), יש להגעילם. הגעלה- בתוך מים רותחים מבעבעים, עם חומר פוגם (אקונומיקה ודומיו), בסיר מים מבעבע שעל גבי האש, או בעירוי (שפיכה) על גבי הכלי מתוך קומקום מיד לאחר שסיים את ההרתחה ועדיין מבעבע,(כגון סכו"ם, סירים קטנים, גביע קידוש וכו'), לאחר ההגעלה נוהגים לשטוף את הכלי במים קרים.
ליבון- ניתן לקיים את הליבון בתוך התנור, בחום הכי גבוה למשך חצי שעה (כגון מחבת (עם הידית מפלסטיק אין ללבן בתנור-ויש לשאול רב) ,חצובות וכדו').
הכלי/הסיר הראשון בו עושים את ההגעלה וכן התנור בו מלבנים, יש לדאוג שהם יהיו מוכשרים לפני שמכניסים לתוכם כלים אחרים:
יש לנקותו היטב, (רצוי בחומר פוגם),להשביתו למשך 24 שעות, ולהפעילו כאשר הוא ריק בחום הכי גבוה-למשך שעתיים, תנור בעל מערכת לניקוי עצמי-יש להפעילה, כל ההכשרה הזו היא רק לתנור ולא לתבניות.
רצוי לבחור סיר גדול (ע"פ כמות הכלים והסכו"ם),לנקותו היטב ולהשביתו למשך 24 שעות, למלא אותו במים ורצוי גם בחומר פוגם (אקונומיקה וכדו') ולהניח אותו ע"ג האש ורצוי להמתין עד שהמים יגלשו על כל צדדיו מחוץ
לכלי.
לנקותו היטב, להשביתו למשך 24 שעות, למלאו מים עד למקסימום, ולהדליקו.
בהנחית המשטרה-אין לקיים נקודת הכשרה ציבורית.
ניתן להתקשר לרבנים המופיעים כאן: